Desert pasca cu branza si aluat fraged

de abetina in Dulciuri, 4 Apr 2018 | 4679 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 200 gr.untura nesarata
  • 150 ml lapte dulce
  • umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 300 gr smantana dulce
  • 5 linguri zahar
  • 6 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 gr stafide aurii
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 ou.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si aluat fraged:

Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt, aluatul trebuie sa ajunga pana pe marginile tavii.
  
  Se pune branza dulce intr-un vas, peste ea se adauga smantana, zaharul, esenta, stafidele si se omogenizeaza foarte bine. Se toarna compozitia in tava in care s-a pus aluatul, se unge cu ou batut si se da tava la cuptorul incalzit pentru circa o ora. Cand se rumeneste frumos, este semn ca este gata; se opreste focul si se lasa sa se raceasca, abia mai apoi se poate scoate din tava.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.04.2018, 19:50

Este o pasca foarte buna!

dantes 1

12.04.2018, 16:37

Buna!

elucubratiiculinare 1

13.04.2018, 11:08

super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]