Desert pasca cu branza si smantana

de Catalina L in Dulciuri, 30 Apr 2018 | 4431 vizualizari

 

Cu ocazia Pastelui de anul acesta am facut o noua reteta de pască: cu aluat dulce si cu o umplutura delicioasa si cremoasa din branza si smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/pasca-cu-branza-si-smantana-3.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 5 cl de lapte caldut
  • 2 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 70 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 500 g branza cremoasa de vaci
  • 15 cl smantana grasa
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom sau esenta de rom
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o portocala

1 galbenus de ou

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si smantana:

Intr-un bol se pune făina, sarea și zaharul.

Se amestecă bine, se adauga untul moale si se amesteca până când untul este complet încorporat.

Se adauga oul si treptat laptele caldut pana obtineti un aluat elastic si neted.

Se pune aluatul la rece aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura : Se freaca branza cu zaharurile.

Adaugam ouale intregi,smantana, faina, coaja de portocala, romul si amestecam bine.

La urma punem stafidele.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma (cu pereti detasabili de 21 cm) unsa.

Se toarna deasupra compozitia de branza, se egalizeaza marginile.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat si stafide si se unge cu galbenusul batut.

Dati la cuptor la 180°C pentru 50 de minute- verificati cu un cutit, lama trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat