"Retete pentru mese in familie"
Pentru sarbatorile pascale aleg mereu sa fac preparate traditionale, iar sofisticarii mai putine. Insa de aceasta data, pe langa pasca cu aluat de cozonac, imi doream o pasca cu ciocolata, umplutura cremoasa, fructe uscate si fara zahar. Asa ca, am pregatit un aluat fraged si fain cu ciocolata, branza de vaci am combinat-o cu mascarpone si a fost super cremoasa, iar rezultatul a fost nemaipomenit. A fost numita the best pasca din toti anii. I-am cucerit pe toti, iar asta m-a bucurat enorm. Poate intr-o zi, o sa incercati si voi reteta.
Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de ciocolata, vanilia, le amestecati bine. Puneti cacaoa, sarea, si faina treptat. Amestecati pana se ingroasa compozitia, apoi pana incorporati toata faina, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Rupeti ceva mai mult de jumatate din aluat, celalalt il lasati deoparte. Il asezati pe o bucata de hartie, intindeti o foaie mai grosuta. Pregatiti o tava rotunda de 18-20 cm, nu mai mare, puneti foaia de aluat cu atentie. O asezati bine cu degetele, o lipiti inclusiv pe peretii de la tava.
Umplutura: Intr-un bol puneti branza de vaci, mascarponele, ouale si indulcitorul. Mixati toate cat mai bine. La final incorporati coaja rasa de lamaie, vanilia si amidonul, apoi puneti fructele uscate si amestecati cu o paleta. Rasturnati umplutura in tava, peste aluat si nivelati. Taiati surplusul de pe marginea de sus. Din aluatul ramas, faceti doua suluri si formati o cruce pe pasca. O introduceti in cuptorul incins, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata o scoateti din cuptor. Ea este coapta, dar fiind fierbinte, o sa vi se pare poate usor moale, dar nu este. O lasati sa se raceasca, o pudrati cu indulcitor, apoi o portionati si serviti. Merita pregatita pentru este prea delicioasa!