Desert pasca cu smantana

de oanapl in Prajituri, 10 Apr 2017 | 14563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura de unt si faina pentru tava 
  • umplutura:
  • 1 kg smantana groasa
  • 180 g zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 7 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu smantana:

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Freci spuma untul cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu sarea, apoi faina cernuta. Framanti un aluat pe care il intinzi pe planseta, in strat de 5-6 mm. Ungi cu unt si presari cu faina o forma detasabila, cu diametrul de 28 cm. Tapetezi cu aluat baza si peretii formei.

Freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Adaugi in aceasta compozitie smantana amestecata cu o lingura de faina. Bati albusurile spuma tare si le adaugi peste restul compozitiei. Torni umplutura pe foaia de aluat din tava, presarata cu gris si introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mic (150 de grade C) pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.

O scoti din tava, dupa ce s-a racit complet.

 

 

TIPS-URI

1

Pui smantana intr-un tifon sau panza alba deasa, o legi la capete si pui legatura cu smantana intr-un vas cu malai, acoperind-o bine ca sa traga zerul. Lasi asa smantana timp de 6-8 ore, apoi o scoti din vas, desfaci legatura cu grija si scoti smantana scursa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

11.04.2017, 10:35

arata foarte bine , eu nu sunt mare fan pasca , ce faine oua incondeiate ai acolo

RODIMUR 1

18.04.2017, 12:11

Cred că este foarte bună! Merită încercată, această rețetă...!

kytz 1

20.04.2017, 11:48

Foarte reușită!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]