Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie….:)
Crema:
Decor:
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.
Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine.
Se adaugă oţetul şi, după ce s-a încorporat bine bine, se adaugă amidonul cernut.
Se întinde bezeaua sub forma dorită pe o hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la 100 grade C, pentru o oră şi jumătate (eu am folosit încălzirea sus-jos).
Când a expirat timpul, stingem aragazul şi lăsăm bezeaua înăuntru cu uşa întredeschisă.
Crema o preparăm din lapte dulce rece, suc de ananas şi praf Creme Ole de vanilie. O batem cu mixerul până capătă consistenţă.
Se pune blatul răcit pe un platou, se adaugă crema şi se presară deasupra fructele.
Se ornează cu ciocolată albă rasă.
Poftă bună!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro