Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide

de RuxyRux in Prajituri, 18 Ian 2019 | 22538 vizualizari

 

Va invit cu drag la placinta calda delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza dulce
  • 250 gr. branza sarata
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. smantana
  • 400 gr. iaurt grecesc
  • 300 gr. zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 3 oua
  • vanilie dupa gust
  • esenta de rom
  • coaja de portocale Bio
  • coaja de lamaie Bio
  • un pahar de frisca lichida indulcita
  • stafide aurii
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide:

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra.

Untul se topeste si se pune peste branza dulce amestecata cu cea sarata, se adauga zaharul, ouale, iaurtul, smantana, aromele, vanilia, romul, coaja de portocala si de lamaie, se amesteca pana la omogenizare, se adauga grisul, faina si se amesteca bine.

In tava unsa cu unt, se asaza prima foaie care se unge cu frisca lichida, se adauga a doua foaie,  se unge cu frisca lichida, apoi procedam la fel pana ce am pus jumatate din foi, turnam toata compozitia, asezam stafidele si punem deasupra restul de foi unse intre ele cu frisca lichida. Intepam din loc in loc cu o furculita pe toata suprafata foilor.

Frisca lichida va face foile dulci si pufoase dupa coacere.

Coacem placinta pana ce se rumeneste frumos, poate dura undeva in jur de 45 de minute la cuptorul incins la 180 de grade, sau chiar si o ora in functie de cuptor.

Cand se raceste complet, pudrati placinta cu zahar pudra vanilat si bucurati-va de bunatatea ei!

TIPS-URI

1

Pentru ungerea foilor folositi frisca lichida indulcita

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Gianni 1

21.02.2019, 22:27

Imi cer scuze...Nu inteleg unde este folosit iaurtul grecesc.

RuxyRux 1

21.02.2019, 22:45

Gianni, buna seara, eu imi cer scuze, iaurtul impreuna cu branza dulce si smantana constituie umplutura.
Deasupra placintei inainte de a o pune la cuptor poti pune un amestec din frisca lichida un ou si 100 gr iaurt grecesc. Am refacut zilele trecute placinta si pentru ca nu am avut branza dulce am pus mai mult iaurt grecesc si smantana.
Spor!

Gianni 1

22.02.2019, 13:23

Multumesc frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca