Tarte si plăcinte, rumenite și iscusite!
Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul.
Dam drumul la cuptor.
Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul, uleiul, laptele, sarea si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si faina treptat până obținem un aluat moale, dar nelipicios.
Împărțim aluatul in 2 parti egale.
Infainam blatul de lucru si intindem 2 foi.
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Punem o foaie în tava, adaugam umplutura si acoperim cu cealaltă foaie. Unim bine marginile si băgăm placinta la cuptor, la foc mediu până devine rumena.
Rece o pudram cu zahar.
Pofta buna!