Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Ian 2020 | 2966 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut mirosul de dovleac copt si scoartisoara, asa ca am facut o placinta asa simpla si mai batraneasca :))

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri iaurt grecesc
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 500 gr de dovleac ras
  • 5-6 linguri
  • zahar scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac 2:

Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se incorporeaza, apoi se adauga faina pe rand pana obtinem un aluat ce poate fi intins.Se imparte in doua , se intinde foaie , se pune in tava cu hartie de copt, umplutura si cealalta foaie , se inteapa cu furculita si se da la cuptor 40 -50 min la foc potrivit pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]