Desert placinta cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2015 | 10438 vizualizari

 

A iesit o prajitura atat de buna si aromata, incat va trebui repetata!

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou mare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri gris
  • gem de gutui proaspat facut
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu gem de gutui:

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind 2 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, se presara o lingura de gris, apoi se intinde deasupra gemul de gutui (eu am avut proaspat facut). Deasupra se presara cealalata lingura cu gris si se asaza a doua foaie.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de gem, mere rase si necalite.

2

Pentru un plus de aroma se poate adauga in gem putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Papion