Desert placinta cu mere si aluat de casa

de Ancutsa in Prajituri, 25 Oct 2017 | 3061 vizualizari

 

Plăcintă cu mere şi aluat fraged. Mi-a luat ceva timp sa fac cerculetele, dar eu cred ca s-a meritat. S-a rumenit bine si fara ou, am uns doar cu apa.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub mic drojdie proaspătă
  • făină cât cuprinde (aprox. 500 gr)
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr sau echivalentul în îndulcitor
  • 250 g margarină
  • 350 ml borş
  • 5-6 mere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si aluat de casa:

 

 Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă scortişoara şi se lasă la răcit.

 Pentru aluat: se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează. Se adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte aluatul în două pentru a lucra mai uşor.

Se întinde primul aluat în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, se aşază prima foaie de aluat, înlăturând aluatul în exces. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.

Celălalt aluat se întinde în foaie şi se decupează cercuri mici din el. Se acoperă plăcinta cu aceste cercuri, se unge cu apă.

Se coace, la foc mediu până se rumeneşte.

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/placinta-cu-mere-si-aluat-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)