Desert placinta cu mere si pere

de Merisor in Prajituri, 8 Ian 2018 | 7922 vizualizari

 

Eu sunt fan mere acrișoare, din cele verzi și ies tare bune deserturile cu ele, iar adăugând de data aceasta și câteva pere,  a ieșit ceva delicios, cu o aromă pur și simplu deosebită.
Dimensiuni tavă: 28/40 cm.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de plăcintă:
  • 250 g iaurt( 3,5 % grăsime)
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 650-700 g făină albă, de țară
  • un vârf linguriță sare
  • Umplutură de mere cu pere:
  • 1 kg mere acrișoare
  • 500 g pere mai tari
  • 75 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri amidon
  • În plus:
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
  • ulei și făină pentru tapetat tava
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere.

Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare.

Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura.

Curățăm merele și perele de cotoare, coajă și stricăciuni și le tocăm grosier cu un chopper, sau în robot, dar cu grijă să rămână și cuburi mai mari.

Le stropim imediat cu zeama de lămâie, să nu oxideze foarte tare și adăugăm zahărul și scorțișoara peste ele.

Le amestecăm bine și le lăsăm la odihnit până preparăm aluatul, pentru a avea timp să-și lase siropul.

Eu am cântărit merele și perele după curățare și am ajuns cu ele la cantitățile menționate.

Preparăm aluatul.

Frecăm untul moale cu zahărul și sarea, adăugăm ouăle, apoi iaurtul în care dizolvăm bicarbonatul și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina cernută cu praful de copt.

Vom obține un aluat de plăcintă nelipicios și ușor moale, pe care îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în două părți neegale.

Lăsăm cam 2/3 din aluat pentru foaia de la baza tăvii și 1/3 pentru foaia de deasupra.

Asamblare plăcintă cu mere și pere

 Întindem prima foaie în tava unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, turnăm compoziția de mere amestecată bine cu amidonul și o nivelăm, iar deasupra așezăm a doua foaie, pe care eu am decupată cu ustensila specifică, în formă de grilaj( a se urmări și pozele).

Coacem plăcinta cu mere și pere, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, apoi o lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

VI 1

24.01.2021, 12:13

Aspectuasa si gustoasa! De unde iau si eu un dispozitiv de taiat ca al tau? Multumesc!

Liliana_C 1

26.09.2021, 11:39

Buna ziua. Ce cantitate de unt ati folosit in reteta? Ca nu e indicat... Multumesc!

Merisor 1

27.09.2021, 20:32

Liliana 250 grame de unt. Scuze pentru omisiune. :">

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci