Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois

de Catalina L in Prajituri, 26 Ian 2019 | 2713 vizualizari

 

Iata a 2a reteta pregatita anul acesta cu ocazia Epifaniei dupa reteta cu ciocolata si pralin.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
A fost asa de buna incat am facut-o de 2 ori.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/placinta-cu-migdale-si-lemon-curd.htm

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi rotunde de foietaj
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat
  • 1 figurina + 1 coroana

Pentru crema Lemon Curd :

  • zeama de la 3 lamai bio
  • 1 ou intreg si 2 galbenuse
  • 120 g de zahar
  • 1 lingura de maïzena (amidon de porumb)
  • coaja de la o lamaie

Crema de migdale:

  • 170 à 200 g de crema Lemon curd
  • 2 oua
  • 100 g de unt moale
  • 80 g zahar
  • 120 g de migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois:

Preparare Lemon Curd: 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul si se amesteca. Se pune amestecul obtinut intr-o cratita pe foc. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă in continuu cu un tel.

Se lasa sa se raceasca.

Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider intr-un borcan inchis

Am pus film alimentar la suprafata si lasat o noapte la rece.

A 2- a zi incaziti cuptorul la 180°C.

Pregatiti crema de migdale :

Frecati untul cu zaharul, adaugati ouale treptat si apoi migdalele macinate.

Amestecati bine si incorporati apoi crema lemon curd. Puneti dupa gust, eu am pus 200 g.

Punem pe o placa tapisata un aluat de foietaj.

Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu ou batut sau cu apa .

Ascundem figurina şi acoperim cu cea de-a doua foaie.

Taiem surplusul de aluat si sudam marginile.

Decorati cu un cutit- eu am trecut deaspura un rulou decorat.

Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.

Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30 minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Foarte Buna ! Incercati !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale si lemon curd / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune