Desert placinta frageda cu dovleac

de Gicuta in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 25580 vizualizari

 

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura... te lingi pe degete si mai iei o bucata :)
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smanana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umputura:
  • dovleac (1,700 kg)
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara (sau dupa gust)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta frageda cu dovleac:

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.

Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si  il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini. Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta frageda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]