Desert poale-n brau-placinte moldovenesti

de abetina in Dulciuri, 3 Dec 2018 | 2698 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina de grau
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 500 ml. chisleac (iaurt)
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 gr.unt
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.branza dulce de vaci
  • 500 gr. urda de capra
  • 4 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 5 oua
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere de albine
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau-placinte moldovenesti:


   Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom.

In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se framanta un aluat, nu prea tare nu prea moale, asa cat sa se poata intinde pe masa de lucru cu ajutorul fainii, se adauga mai spre final cate o lingura de ulei si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas, se face semnul crucii peste aluat,se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
  Mod de pregatire pentru umplutura:
  Se pune branza cu urda intr-un vas,peste ea se pune zahar,zahar vanilat,ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
  Mod de pregatire pentru poale-n brau:
   Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare bucata de face cate o foaie rotunda pe masa de lucru,se ia amestec de branza cu urda cu lingura cea mare si se intinde peste foaie,se ruleaza foaia,se rasuceste in forma de melc si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,la fel se procedeaza cu celelalte bucati de aluat.La final se bate un ou cu putina miere de albine sau cu zahar si se ung placintele dupa care se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora.Cand sunt rumene se scot ,se ung cu putina miere si se stropesc din belsug cu zahar vanilat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau-placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid