O minunatie de desert! Sigur ati mancat in Lisabona, daca ati fost! Se face foarte usor si este perfect langa o cafea!
Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C.
Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa deoparte pana se pregateste crema, sa se infuzeze bine batonul de scortisoara.
Se mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga faina.
Se scoate batonul de scortisoara din smantana fierbinte si se pune in fir subtire peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu cu un tel. Se pune putin pe foc, pana incepe sa se inchege. Nu se lasa mai mult pentru ca va deveni o budinca. Crema trebuie sa fie destul de fluida!
La final, se pune in crema vanilia si se lasa deoparte sa se raceasca.
Aveti nevoie de doua tavi de briose, cu cate 12 bucati. Ori puteti coace pe rand, daca aveti doar o tava.
Aluatul foietaj se decupeaza cu o forma rotunda, putin mai mare decat baza formelor de briose. Se intinde putin cu facaletul fiecare cerc de aluat si se asaza in forme, imbracand si peretii. Nu este nevoie sa ungeti formele pentru ca aluatul foietaj are unt in compozitie.
Se umplu apoi formele cu crema de vanilie racita si se pun tavile in cuptorul incalzit bine, pentru 15 minute, pana incep sa se rumeneasca deasupra.
Se scot minitartele din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pudreaza cu zahar.
Se pot servi si calde, sunt la fel de delicioase!
1
Din aceasta cantitate ies 24 de bucati.
2
Pachetul de aluat foietaj cumparat are 2 foi a cate 400 g fiecare.
3
Lasati aluatul sa se dezghete in frigider si lucrati cu el rece, nu la temperatura camerei.
4
Nu deschideti deloc cuptorul in timpul coacerii! Setati cuptorul la maxim, 250-300 grade C.