Desert prajitura Boema

de UrsanMihaela in Prajituri, 14 Mar 2019 | 4493 vizualizari

 


Va prezint o prajitura care se pregateste usor dar e gustoasa si aspectoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Pentru crema 1:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru crema 2 :
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru ornament:
  • ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

  Blatul :

   Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .

   Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .

   Se amesteca galbenusurile cu albusurile  de jos in sus cu o lingura de lemn .

   Se adauga apa si se amesteca .

   Faina se amesteca cu cacaoa, apoi se cern impreuna si se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, pana se omogenizeaza complet toate ingredientele.           

   Compozitia obtinuta se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, se nivelează, si se introduce in cuptorul preincalzit.

   Blatul se coace circa 25-30 de minute, la foc mediu, fiind gata atunci cand trece testul scobitorii.

   După ce este copt blatul se scoate din tavă si se asează să se răcească pe un gratar .

Crema 1 :


   Oul impreuna cu zaharul si untul se pun intr-o craticioara la bain-marie.

   Se amesteca pana se topeste complet zaharul, apoi se adaugă ness-ul si se incorporeaza in compozitia aflata la bain-marie si se amesteca bine, pana se obtine o crema legata .

   Compozitia cu ness se lasa sa se raceasca.

   Frisca de mixeaza pana se intareste bine si se adauga peste compozitia de ness .

   Crema obtinuta se pune la frigider pana batem urmatoarea cantitate de frisca .

Crema 2:

   Se mixeaza frisca pana se intareste .

Asamblarea prajiturii :

   Blatul se pune pe un platou, se insiropeaza cu esenta de rom .

  Se toarna si se niveleaza in strat gros crema de ness racita.

   Peste crema de ness cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata se intinde frisca in strat gros.

   Peste frisca se adauga in ploaie ciocolata rasa.

   Prajitura se tine la rece circa 2 ore apoi poate fi servita.

 

TIPS-URI

1

Blatul se poate insiropa si cu cafea sau ness, dar neaparat trebuie pusa si esenta de rom .

2

Se portioneaza dupa preferinta sub forma de romburi sau patrate .

3

Compozitia este pentru o tava de 25×30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca