Desert prajitura Cartof

de laura_n in Dulciuri, 25 Mar 2020 | 4481 vizualizari

 

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme, etc.
In vremurile noastre, adaptam si pregatim in functie de ceea ce avem la dispozitie, importante sunt gustul si savoarea.
Asa ca prajitura Cartof, in varianta moderna, dar la fel de simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema)
  • 50 gr miez de nuci (coapta in prealabil) - optional
  • 100 gr crema de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un praf sare
  • cacao
  • arome
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:

 

Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.

  Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga aromele preferate rom, menta, dupa preferinte. Se amesteca bine cu mana (puteti folosi o manusa de unica folosinta) sau puteti pune totul la robot. Compozitia va fi moale, lipicioasa.

  Se presara cacao intr-un castronel. Cu mana umeda (sau cu manusa de unica folosinta) se formeaza batoane potrivite care se tavalesc prin pudra de cacao.

Se pun la rece pana in omentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti omite nuca daca doriti o textura fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

26.03.2020, 21:15

Vreau si eu vreo doua kile de cartofi sa-i bag in jar....

Gherca Daniela 1

28.03.2020, 09:10

ce desert bun!

dantes 1

01.04.2020, 09:53

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius