Desert prajitura cu agrise verzi

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Aug 2017 | 7396 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui Reisnaor_2006 https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rubarba-reteta-300-70705.html.
Am folosit reteta de blat care mi s-a parut interesanta si am schimbat fructele.
Foarte buna, dulce acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 500 g agrise verzi
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu agrise verzi:

Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.

Se adauga laptele, uleiul si se mixeaza in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Agrisele se dau prin doua liguri de faina si se pun deasupra in tava repartizate pe toata suprafata. Eu am uitat s-o fac si au cazut fructele la fundul prajiturii.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, 30-35 minute, pana se rumeneste.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Se portioneaza, se presara cu zahar pudra si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu agrise verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara