Pentru cei carora le place cocosul o prajitura delicioasa
Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la 170°C, circa 25 minute, pana devine maronie deasupra.
Dupa ce s-a racit, scoatem cu grija blatul din tava, indepartam hartia si il asezam din nou in tava, tot pe hartie de copt.
Pentru stratul de ciocolata, punem ciocolata si frisca pe baie de abur pana se omogenizeaza, dupa care o turnam imediat peste blat, nivelam si dam tava la rece.
Cat timp se raceste stratul de ciocolata, preparam crema de vanilie: galbenusurile le amestecam cu zaharul, amidonul si 100 ml de lapte rece. Punem restul de lapte la fiert si cand a dat in fiert, turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem in continuare, amestecand pana se ingroase. Lasam la racit, timp in care batem frisca.
Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura din frisca batuta, pana o incorporam pe toata si adaugam esenta de vanilie.
Intindem crema peste stratul de ciocolata si o decoram cu ciocolata rasa. Lasam tava la rece inainte de a o taia cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.