Desert prajitura cu dovleac si branza

de Lau in Prajituri, 5 Ian 2019 | 4932 vizualizari

 

Reteta romaneasca
M-am inspirat de la Laura

 

INGREDIENTE

  • Negresa
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri nuca macinata grosier
  • 2 oua
  • 200 ml cafea
  • 80 g unt
  • 3 linguri iaurt
  • Strat dovleac
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 praf turmenic
  • scortisoara
  • nucusoara
  • ghimbir
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de casa
  • 400 g dovleac placintar calit
  • 100 g unt
  • Strat alb
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 100 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 20 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac si branza:

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.

Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, adaugam branza de vaci, ouale, un praf de sare, iaurtul si omogenizam.

Negresa-intr-un castron amestecam ingredintele uscate, facem o adancitura si adaugam ouale batute, cafeaua, untul topit, iaurtul si incepem sa amestecam cu telul pana ce rezulta un aluat omogen si gros ca o smantana.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 30 min, pana ce prinde o crusta, scoatem tava si adaugam crema de dovleac, nivelam si dam din nou la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam smantana cu frisca si zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza si omogenizam.

Adaugam peste crema de dovleac, dam la rece cca 1 ora si decoram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si gris, reteta romaneasca de prajitura cu mere