Desert prajitura cu foi

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Aug 2021 | 3185 vizualizari

 

O combinatie intre foi de cremsnit si foi de bezea cu nuca si cacao, asa pe repede-nainte ca Mandru mi-s Bucataras si am ''retete de suflet''

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi de cremsnit- gata facute, ca n-am avut timp e bibilit sa ma apuc eu sa le fac
  • Foi de bezea cu nuca si cacao
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 30 g amidon
  • 50 g cacao
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • vanilie bourbon
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Frisca
  • 300 ml smatana dulce pentru frisca 30% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi:

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt circa 30 min. Am scos tava din cuptor si al lasat sa se raceasca bine foaia, apoi am taiat marginile si am taiat in doua foaia de bezea.

Crema : Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul le-am mixat bine cca 5 min, apoi am adaugat amidonul si am diluat cu lapte, am pus vasul pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa  se ingroase crema. Am tras vasul d epe baia de abur, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu-mi permitea sa lasa sa se raceasca in tihna, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana a inceput sa se raceasca crema.

Frisca: Smantana dulce, rece de la frigider, am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.

Frisca obtinuta am incorporat-o in crema racita.

Asamblare : In primul rand ''am retusat'' foile de cremsnit la dimensiunea foilor de bezea, adica am taiat din ele cu ajutorul unei foarfece, cu grija sa nu le rup. Foarte bune foile de la Boromir, nu sau rupt deloc. Dupa ce mi-am pregatit foile, am inceput asamblarea prajiturii.Pe un platou, tava, etc, am asezat prima foaie de cremsnit, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea, peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua foaie de cremsnit, strat de crema, foaia de bezea , strat crema , foaia a treia de cremsnit si ultimul strat de crema. Deasupra am faramitat din resturile de foi.Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, sa intre bine crema in foi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie