Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.
In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .
Eu am adaugat in compozitie: coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.
Omogenizam totul si turnam in tava.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor, daca scobitoare iese curata, prajitura noastra este gata. Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata.
Siropul il preparam astfel: incalzim apa si amestecam in ea mierea.
Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul.
1
se poate aroma cu ce esente doriti
2
este o prajitura dulce