Prajitura cu iaurt este un desert usor si rapid de preparat deaoarece nu necesita coacere. Nu i-am facut o decorare mai prezentabila din cauza timpului ce ma presa, dar este tare buna. Data viitoare o voi face mai dichisita :)
Blat: Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).
Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.
Crema: Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.
Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune apoi pe foc, amestecand usor, pana se topeste (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata apoi in toata crema. Se omogenizeaza bine.
Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform. Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
1
Am folosit o tava de 30x25 cm.