Desert prajitura cu merdenchi si rubarba

de Panacris in Prajituri, 29 Mai 2019 | 1857 vizualizari

 

O prăjitură simplă și banală, transformată într-o curiozitate cu ingrediente inedite ;) : rubarbă și merdenchi ( melasă din struguri, un inlocuitor natural al zaharului!) ;) Merdenchi găsiți aici https://bunatatidinnatura.ro/
 O nouă rețetă minunată pentru provocarea "retete pentru mese in familie". ;) 

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Merdenchi ( melasă din struguri a la Bunătăți din natură, https://bunatatidinnatura.ro/!) 100 ml,
  • Ulei de floare soarelui presat la rece SanoVita 21 de linguri,
  • Băutură din orez SanoVita 21 linguri,
  • Făină albă de grâu cca. 500 g,
  • Praf de copt cu șofran Dr: Oetker 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aromă de rom Dr Oetker 1 plic,
  • Oțet de mere ½ linguriță,
  • Rubarbă cca. 3 tije,
  • Lichior de mentă a la Bunătăți din cămară, cca. 100 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu merdenchi si rubarba:

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;)  cca. 10 minute.

Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă alternând uleiul și băutura de orez. După ce s-au încorporat bine se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.

Pe blatul din tavă se pun bucățile de rubarbă, apoi se introduce tava cu prăjitură la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit, cca. 200 grade, ptr cca. 20 de minute, și încă 25 minute la foc mic, cca. 150 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se taie după preferință! 

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu merdenchi si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RODIMUR 1

30.05.2019, 09:04

Nu știam ce este merdenchi, dar acum, că am aflat, cred că mi-ar plăcea... Văd că s-au înmulțit rețetele cu rubarbă, așa că va trebui să caut materia primă (care se găsește mai rar) și apoi și o idee, ca să încerc și eu...

vasimur 1

30.05.2019, 09:17

Rocsi 1

30.05.2019, 20:19

Nu stiu de ce nu m-am imprietenit cu rubarba, dar cred ca ati savurat fiecare bucatica de prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta