Am vazut la Miha prajitura asta si am zis sa o incerc si eu, aveam cateva mere care au cazut din pom si musai sa fac ceva cu ele, altfel riscam sa se strice.Mi-a placut ideea cu calitul merelor in unt, foarte gustoase, imi venea sa le mananc asa, sa nu le mai pun in prajitura
Prima data am facut umplutura, sa aiba timp sa se raceasca un pic. Am curatat merele de coaja, le-am ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi am stors merele rase de suc, le-am asezat intr-o cratita, am pus zaharul si untul taiat cubulete. Am pus cratita pe foc, la foc mic sa se caleasca, amestecand din cand in cand, am adaugat si stafidele si am lasat pana ce a scazut toata zeama formata. Le-am lasat sa se raceasca cat timp am facut foile.
Foi : Am pus cele 2 oua intr-un castron, am adaugat zaharul si coaja de lamaie si am amestecat cu telul pana a inceput sa-si mareasca volumul. Separat am amestecat uleiul cu laptele, faina cu praful de copt. Am adaugat peste oua, laptele si uleiul si am omogenizat, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt. Am framantat pana am obtinut un aluat nu tare dar care sa se poata intinde usor. Am folosit tava de la cuptor ( tava de la aragazele clasice, cele noi sunt mai mari ) am impartit aluatul in doua parti egale, am intins fiecare parte direct pe hartia de copt, am asezat prima foaie direct cu hartia de copt in tava, apoi am intepat foaia cu o furculita, am intins merele calite, apoi am asezat a doua foaie, am intors invers foaia ca sa pot sa dezlipesc hartia de copt, am intepat si foaia de desupra si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat sa se raceasca apoi am portionat prajitura.Sincer n-am idee cum trebuia sa iasa foaia, a mea a iesit mai ''crocanta'' dar mie mi-a placut asa crocantica. Se poate pudra cu zahar, dupa preferinta.