Desert prajitura cu mere in straturi

de cristeena20 in Prajituri, 22 Mar 2020 | 6976 vizualizari

 

Am incercat reteta asta pentru prima data-i se spune ´invizibila´pntru ca e constituita aproape doar din mere-straturi de felii subtiri de mere legate intre ele cu un aluat asemanator cu cel al unui Claufotis; Mi-a placut mult !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • putina sare fina
  • 70 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 40 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lta praf de copt
  • 10-12 mere
  • pentru pudrat deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere in straturi:

Am  batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi le-am feliat (daca aveti un robot care feliaza e de mare ajutor-eu am folosit -daca nu aveti taiati feliile cat mai subtiri posibil);

La oua am adaugat apoi treptat laptele, untul topit si racit; faina amestecata cu praful de copt;

Adaugam merele amestecand pana se incorporeaza.

Tava dreptunghiulara se unge putin cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º, pentru 50-55 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un platou; pudram cu zahar praf  amestecat cu scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu suc de portocale si glazura de cacao