Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao

de oanapl in Prajituri, 2 Apr 2020 | 4158 vizualizari

 

Pentru această prăjitură delicioasă m-am inspirat de la Merisor (căreia îi mulțumesc de idee și o pup).
Eu am folosit mai puțin zahăr atât în compoziția de mere cât și în aluat și a fost fix pe gustul nostru. Chiar de a doua zi fetele mă întrebau când o mai pregătesc. Vă invit să o încercați și voi, să vă convingeți că e delicioasă. 

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi fragede cu cacao ( 25/35 cm):

  • 1 ou
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g iaurt cremos
  • 80 g zahăr
  • 500 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf linguriță sare
  • Pentru merele caramelizate:
  • 1500 g mere
  • 80 g zahăr
  • 30 g amidon
  • 2 lingurițe scorțișoară
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao:

Se pregătește mai întâi umplutura de mere.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun într-un vas cu pereți dubli.
Se amestecă cu zahărul și se pun pe foc până când merele își schimbă culoarea și se formează sirop. Se dă vasul deoparte de pe foc, se presară scorțișoara, se omogenizează compoziția și se lasă merele să se răcească, apoi se încorporează amidonul, în funcție de cât sirop se formează.
Cât merele se răcesc, se pregătește aluatul fraged cu cacao.
Se cerne într-un vas, făina amestecată cu cacaua și praful de copt.
Se face o adâncitură la mijloc și se pune oul, untul rece tăiat în cuburi, iaurtul, zahărul și sarea.
Se amestecă rapid toate ingredientele, iar aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se împarte aluatul în două părți egale.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se întinde prima parte de aluat în ea.
Peste foaia de aluat, se întind uniform merele și deasupra se întinde cealaltă foaie de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se coace prăjitura pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească și apoi se porționează.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si foi fragede cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]