Retete de suflet
Astazi am reusit in sfarsit sa fac o prajitura cu arome de toamna,ca si vremea de afara. O combinatie fericita de mere cu nuci si aroma de scortisoara.
Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi ii lasam sa se raceasca. Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul brun si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam iaurtul si uleiul si omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, scortisoara, cacaua, apoi cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.Omogenizam compozitia. Adaugam merele si 100 gr nuca. Tapetam o forma cu unt si faina si turnam compozitia. Presaram deasupra restul de nuca si dam forma la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 45 de minute sau pana trece proba scobitorii. Scoatem forma si o lasam la racit carteva minute, apoi scoatem cu atentie prajitura din tava si o lasam sa se raceasca bine pe un grilaj. Decoram prajitura cu zahar pudra cu aroma de vanilie.