Desert prajitura cu migdale si portocale

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2018 | 3577 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de portocale
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 4 linguri felii de migdale
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si portocale:

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.

Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana se inmoaie. Se mixeaza totul cu blenderul vertical si se lasa piureul la racit.

Se tapeteaza o tava de tarta sau de tort cu fund detasabil cu ulei si faina si se incinge cuptorul la 160 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla si incep sa se intareasca se adauga 100 g de zahar. Se mixeaza ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza separat cu restul de 100 g de zahar pana se umfla si se albesc. Se adauga piureul de portocale. Se cerne faina de migdale in compozitie si se amesteca bine. Se pune apoi deasupra bezeaua si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Se rastoarna compozitia in tava si se presara deasupra feliile de migdale. Se coace prajitura 30-40 de minute pana se rumeneste usor si se face testul cu scobitoarea.

Se lasa apoi la racit putin si se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat