Desert prajitura cuburi de gheata

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 142087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 gr cacao 
  • 80 gr faina
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 220 gr margarina
  • Sirop: 
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta portocale ( sau esenta rom,vanilie)
  • Decor: 
  • 300 ml frisca
  • margeluse decor (sau cacao)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cuburi de gheata:

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea.

Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine.

Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare.

Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si coace mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute (poti face proba scobitorii sa vezi daca e gata).

Pentru sirop : fierbe apa cu zaharul pana se topeste, iar cand s-a racit adauga esenta dorita.

Prepara budincile dupa instructiunile de pe plic, iar cand s-au racit adauga margarina la temperatura camerei frecata cu 2-3 linguri de zahar si amesteca pana la omogenizare.

Insiropeaz blatul, pune crema de vanilie si niveleaza (am tinut cca 30 minute budinca la frigider inainte sa o pun).

Pune si frisca batuta bine, niveleaza, apoi traseaza dungi cu o furculita si decoreaza dupa plac. 

Lasa prajitura la rece cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca