Imi place denumirea, imi place continutul acestei prajituri. Merita incercata.
Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate putin, urmeaza faina cernuta si pe urma laptele putin cate putin. In tot acest timp se mixeaza la viteza mica. Albusurile se bat cu putina sare si la final se adauga si esenta de vanilie.
Albusurile batute bine se pun peste galbenusuri cu lingura putin cate putin. Intr-o tava se pune hartie de copt sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor pentru o ora.
Nu trebuie sa deschidem cuptorul in timpul coacerii. Pentru 10 minute cuptorul trebuie pus la temperatura de 240 de grade Celsius, apoi dat la 180 de grade Celsius.
Trebuie avut grija sa nu se coaca la suprafata prea mult. Am dat treptat cuptorul pe temperatura mai mica pana la 100 grade Celsius. Se incearca sa vedem daca e coapta cu o scobitoare ( nu trebuie sa ramana pe scobitoare compozitie ) fara sa miscam tava si fara sa zabovim mult cu usa cuptorului deschisa.
Daca este coapata, stingem focul si lasam prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se scoate. Se pune la rece pana a doua zi si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Nu am avut rabdare sa las sa se raceasca bine prajitura si am taiat o mica bucatica si astfel prajitura a scazut, s-a lasat.
Dupa ce s-a racit bine am pus prajitura in frigider pana a doua zi .
1
Daca este coapta, stingem focul si lasam prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se scoate.