Desert prajitura dungata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 15847 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam ''ramasite'' care trebuiau folosite si chef mai deloc, am facut un hocus-pocus si-a iesit o dungata.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pandispan cu cacao de la Boromir ( 4 foi)
  • Pt. crema
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patriseir
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise
  • 1/2 borcan de 400 g gem de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dungata:

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D

Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului frisca lichida si frisca nendulcita si mixam bine, apoi adaugam dulceata si gemul de caise si mai mixam cca 5 min.

Intr-un castron de inox punem galbenusurile si zaharul, adaugam si laptele si omogenizam. Separat punem gelatina cu apa rece la hidratat. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa, tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si omogenizam, apoi incorporam in frisca batuta. 

Luam o tava care sa aiba cu aproximatie dimensiunile foilor de pandispan, o imbracam in folie alimentara, asezam prima foaie de pandispan intindem o parte din crema, peste care asezam foaia a doua de pandispan, peste care punem crema, asezam foaia a treia de pandispan si restul de crema si ultima foaie de pandispan, acoperim cu folie alimentara si dam tava la frigider pentru 3 ore. Apoi scoatem tava din frigider, taiem marginile, portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. cam asta-i toata treaba cu dungata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos