Desert prajitura Felii Pariziene

de dentistutza in Prajituri, 28 Mar 2011 | 54884 vizualizari

 

Este posibil sa aveti aceasta reteta sub alt nume. La mine in familie asa o cheama! Si cand sotul meu o...cheama, eu execut!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 galbenusuri
  • 200 gr. zahar
  • 200 gr. unt moale
  • 250 gr. faina
  • vanilie/ coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 1 borcan gem de caise
  • zeama de la 1 portocala

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 150-200 gr. zahar
  • 200 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felii Pariziene:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin pufoase. Se pune untul moale si se mixeaza. Se adauga faina in doua reprize si vanilia. In tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde compozitia cu grija deoarece este moale. Se lucreaza usor cu ajutorul unei spatule speciale de cofetar, vezi poza.

Gemul se freaca cu zeama de portocala (merge si lamaie) si se unge pe baza din tava.

Se bat albusurile cu zahar pana devin lucioase si apoi, cu grija, se incorporeaza nuca macinata. Se toarna peste gem, se niveleaza si se da tava la cuptor la foc moderat initial si apoi mai mic, cam 35-40 minute, pana trece proba scobitorii. Se scoate tava cand s-a aurit frumos bezeaua deasupra.

Se lasa apoi la racit si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felii Pariziene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si pere