Desert prajitura in doua culori - de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Dec 2017 | 12175 vizualizari

 

O prajitura rapida si tare buna in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa minerala
  • 180 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 150 ml ulei
  • 350 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • jumatate cana visine fara samburi (de la borcan)
  • 2 lg cacao
  • 2 lg apa minerala
  • o mana nuca taiata grosier
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in doua culori - de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. 

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna 3/4 din compozitie si se niveleaza. Deasupra se pun visinele scurse de zeama. Restul compozitiei se amesteca cu cacaua si cele 2 lg de apa minerala. Se toarna apoi peste restul compozitiei acoperind toata suprafata.

Se presara deasupra nuca taiata si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara visine.

2

Dimensiunea tavii este de 25x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in doua culori - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cirese si glazura roz