Această prăjitură am mâncat-o pentru prima oară la soacra mea, iar după spusele ei, o are de la mamă, de pe vremea de când era copil si le-o pregătea ei si fraților. Sper sa fiți mulțumite, asa cum am fost când am gustat-o prima oară.
Folie:
Într-un vas, se pun cele două ouă, zahărul, mierea de albine, cele 6 linguri de lapte, amoniacul si untul. Acestea toate se vor amesteca cu un tel, după care compozitia se va pune pe foc, amestecând în continuu si se va lasa, nu mai mult de 5 minute din momentul in care a început să fiarbă. Apoi se da deoparte, iar aceasta compoziție se va pune într-un alt bol, după care se va adauga făina, puțin câte puțin si se va frământa un aluat destul de elastic, pe care il împărțim în 4 bucati, din care vom forma 4 foi(ca in imagine), pe care le vom coace pe dosul tavii.
Cremă:
Într-un alt vas, se vor pune: laptele, zahărul, mirodenii si făina, se amestecă un pic pentru dizolvarea zahărului, după care se pune pe foc si se lăsa până se va forma o consistența cremoasa (amestecând cu un tel), se da deoparte, se lasa să se răcească un pic, după care se adaugă unul.
Glazura:
Pe baie de aburi, se vor topi mai întâi bucățile de ciocolată, după care se adaugă, apa, zahărul, cacao si la final, untul.
Asamblare:
Se așază prima foaie, peste care se întinde o parte din glazura cu o pensula (eu am din silicon), apoi se presară nucă de cocos si la final, se va întinde o parte din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie, apoi glazura, nucă de cocos si apoi cremă, iar foaie, glazura, nucă de cocos si restul de cremă rămasă si la final, se așază ultima foaie, peste care se va întinde glazura rămasă si iar nucă de cocos.
Se taie a doua zi, pentru a se înmuia bine folie.
Sa o serviți cu placere!
1
Aluatul se va modela cât este călduț.
2
Glazura se va mai pune pe baie de aburi, după fiecare ungere a foilor, deoarece se întărește foarte repede.