Desert rece cu mure

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2012 | 10145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. mure
  • 500 gr. branza de vaci
  • 150 gr. iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja)
  • 50 ml. vin alb (demisec)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu mure:

Omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, iaurtul, zaharul vanilat, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, gelatina( a se respecta reteta de pe plic - atentie: nu fierbeti gelatina), in final adaugam doar 300 gr. mure (100 gr. pastram pentru sirop), omogenizarea trebuie facuta cu miscari blande pentru a nu strivi murele.

Pregatim o tava cu forme - tapetata cu staniol (apasam staniolul cu grija pentru a prelua forma tavii), turnam compozitia, acoperim tava si o lasam la frigider 12 ore. Scoaterea  desertului din tava, o vom face cu grija, asezam un platou sau farfurie deasupra desertului si cu o miscare hotarata, rasturnam desertul pe platou sau farfurie.

Pregatirea siropului: vom pune la fiert murele, vinul si zaharul tos, pana cand se va topi zaharul si siropul se ingroasa putin. Siropul RECE se va turna peste desert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rece cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta