Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca

de iry-gabriela in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 6441 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Cui nu ii plac papanasii din brânză de vaci cu muuuulta smântână și dulceață? Va spun că si casul de vaca este bun de folosit la papanasi, mai ales cand nu îl mai mănâncă nimeni si trebuie cumva preparat.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 2 ouă
  • 500 g de caș de vacă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 8-9 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • Pentru decor:
  • smântână lichidă
  • dulceață sau zahăr pudră vanilat.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca:

Reteta de preparare a papanasilor 

Cașul se dă pe razătoarea mică. Se adaugă ouăle si zahărul peste caș si se amestecă bine.

Peste compoziția rezultată se adaugă: smântâna, esența, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie si la final, faina.

Se va frământa un aluat ușor lipicios din care se vor face 9 covrigei + 9 bilute (ca in poză).

Se va pune ulei intr-un ceaun (cam 1/2l ulei pentru ca eu am folosit un ceaun mic), se lasa pe foc până ce uleiul este bine încins, după care se adauga unul cate unul, papanasii. 

Se vor coace pe ambele părți până devin maronii.

De preferință, se servesc calzi cu smântână si dulceață acrișoara, iar cand sunt reci, doar pudrați cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor din cas de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune