Desert rulada cu branza dulce si visine

de katty in Prajituri, 17 Apr 2018 | 10053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 300 gr faina
    • 150 ml lapte
    • 5 gr drojdie uscata
    • putina sare
    • 1 lingura zahar
    • 30 gr unt
    Umplutura:
    • 300 gr branza dulce
    • 3 oua
    • 100 gr zahar
    • coaja de lamaie rasa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 150 gr visine decongelate scurse bine
    • 70 gr unt topit
    • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu branza dulce si visine:

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.

Impartim aluatul in 2  jumatati (vom obtine 2 rulade). Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat. Topim restul de unt.

Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse. 

 Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt. Procedam la fel si cu cea de-a doua. Ungem ambele rulade deasupra cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie