Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de Merisor in Prajituri, 1 Feb 2015 | 54719 vizualizari

 

Ador aceasta rulada! Este delicioasa, usor de facut si se mananca rapid!

 

INGREDIENTE

  • Foaia de biscuiti
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit sare
  • Foaia de cocos:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele.

Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.

Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati mai mari, pentru un aspect mai placut. (Biscuiti, am luat din cei simpli, la kg).

Turnam peste ei compozitia cu lapte si cacao, adaugam si esenta si amestecam bine totul pana cand se omogenizeaza.

Foaia cu cocos: Mixam mascarponele cu zaharul pe care l-am rasnit si l-am amestecat cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam putina sare si treptat nuca de cocos, mixand in continuare.

Vom obtine o compozitie mai tare si sfaramicioasa de la nuca de cocos.

Pregatim doua folii alimentare sau doua pungi de congelator, pe care le decupam.

Asezam o folie pe masa si intindem foaia cu biscuiti.

Rasturnam de fapt compozitia peste folie si o acoperim cu cea de-a doua folie, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, intindem foaia de biscuiti intre cele doua folii, cam de grosimea degetului mic.

Indepartam folia de deasupra si intindem peste foaia de biscuiti, stratul de cocos, distribuind crema cu lingura din loc in loc, apoi ne ajutam de lama unui cutit pentru a o intinde uniform.

Rulam usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele si fara a le presa prea mult, ca sa nu avem accidente cu nuca de cocos. 

Impachetam rulada in folie si o dam la frigider pentru cateva ore, sau de pe o zi pe alta, daca rezistam.

Este delicioasa si aspectuoasa!

TIPS-URI

1

Se pot imparti compozitiile in doua si se pot intinde si rula pe rand, va fi mai usor.

2

Pentru o portionare mai rapida a ruladei, aceasta se poate da la congelator pentru 15-20 de minute.

3

Se poate orna cu cacao, fulgi de ciocolata, nuca sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MonaMimi 1

25.02.2015, 15:11

Aletta 1

19.06.2015, 00:52

Am bagat-o la favorite ca nu se putea altfel. deliciosssssss

lucy2002 1

23.11.2018, 10:26

Arata super bine si cred ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu foaie de napolitana