Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa ceva. Rulada a zis ca-mi arata ea mie, eu i-am zis ca-i arat eu ei si pana la urma am cazut la pace, un pic razvratita ea, un pic capoasa eu si pana la urma a iesit ceva.....
Rulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul si-l lasam sa se tempereze, apoi il adaugam peste galbenusuri, amestecand bine. Adaugam galbenusurile in albusuri si mixam 3 minute. Se adauga faina si cacaua cernuta si se incorporeaza cu miscari lente de jos in sus. Se intinde compozitia in tava tapetata, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca. 15 min, fiind subtire se coace repede. Se scoate din tava se ruleaza cu hartie cu tot, apoi se ruleaza cu un prosop umed si se lasa la racit.
Crema. Intr-un vas de inox punem zaharul, ouale si amidonul omogenizam, apoi adaugam laptele. Gelatina o hidratam cu 50 ml apa rece. Frisca lichida o punem in vasul robotului si o mixam bine. Asezam amestecul de oua, lapte, zahar si amidon pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem vasul de pe foc, adaugam gelatina hidratata si o incorporam amestecand bine. Asezam vasul in chiuveta cu apa rece si amestecam sa se raceasca bine, apoi incorporam frisca batuta. Aici eu n-am avut rabdare, ca trebuia sa mai las la rece crema diplomat ca sa nu curga cand asamblez rulada. Dar eu nu excelez in ale rabdarii si pana la urma am dres-o de-a iesit o rulada rebela si razvratita.
Asamblare: Desfacem rulada racita o asezam pe folie alimentara, o ungem cu dulceata de zmeura si apoi intindem crema diplomat ( cum spuneam n-am avut rabdare sa se intareasca un pic mai mult si sa nu-mi dea batai de cap ), cu grija incercam sa rulam, apoi strangem bine folia alimentara. Pentru ca a fost mai moale crema m-am miscat cu un talent in reluare si am improvizat, adica am reusit sa o strang asezand intr-o tava de chec, am cam inghesuit-o dar pana la urma a mers. Am dat tava la frigider pentru 3 ore. Am scos tava de la frigider am desfacut folia alimntara si-a iesit razvratita la iveala, am ornat-o cu sos de ciocolata.Si cam asa a stat toata filozofia.