Desert tarta cu crema de dovleac

de oanapl in Prajituri, 14 Sep 2017 | 7016 vizualizari

 

Deserturile cu dovleac sunt printre preferatele mele și cum în hipermarketuri a apărut dovleacul, vă invit să încercați și voi această tartă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 175 g faina
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri apa foarte rece
  • Pentru crema:
  • 500 g dovleac copt
  • 120 ml smantana
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • ½ lingurita ghimbir
  • 1 praf de cuisoare macinate
  • 1 praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de dovleac:

Amesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de minute.

Pentru crema, coci dovleacul, indepartezi coaja si scurgi bine miezul de zeama, apoi il mixezi impreuna cu zaharul, ouale, smantana, praful de sare, pudra de cuisoare, si ghimbirul pana obtii o crema.

Intinzi aluatul in foaie subtire si o asezi intr-o tava tapetata cu unt si faina. Deasupra adaugi crema de dovleac si introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute.

Scoti prajitura din cuptor, o lasi sa se raceasca si apoi o portionezi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone