Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 21 Mai 2020 | 2659 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
De prima data cand am vazut aceasta tarta la Alex (multumesc tare mult pentru reteta), mi-a placut enorm si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc si eu! Am asteptat sa apara capsunile noastre parfumate si azi m-am apucat de treaba! Este atat de minunataaaa, ca nu va pot descrie in cuvinte! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcitor, dar voi puteti folosi zahar si am mai facut mici modificari fata de reteta ei! Cred ca ar trebui sa o fac saptamanal, ca sa ma satur de ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 160 gr unt
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 230 gr faina
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 250 gr crema de branza
    • 3 linguri indulcitor green sugar
    • coaja rasa de la 1 lime
    • 15-17 capsuni + 1 lingura indulcitor
    • zeama de la 1/2 lime
    • 1 lingurita plina amidon
    • 1 albus de ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 30-40 de minute.

Umplutura: Intr-un vas puneti crema de branza cu indulcitorul si coaja de lime, amestecati bine cu o paleta. Dati crema la frigider 30 de minute.

Spalati capsunile bine, le stergeti cu niste servetele. Indepartati cozile, le taiati felii mai groase. Le stropiti cu zeama de lime, adaugati amidonul, indulcitorul si le amestecati usor.

Scoateti aluatul de la frigider, presarati faina pe masa de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat, nu prea subtire. Asezati-o pe hartie de copt. Puneti crema de branza peste, o nivelati, dar lasati marginea libera, fara crema. Asezati capsunile una cate una peste crema. Marginile aluatului le pliati spre interior, sa vina putin si peste capsuni. Deasupra puneti si din zeama lasata de capsuni, dar nu toata (mie mi s-a parut cam multa).

Transferati tarta cu tot cu hartie de copt intr-o tava (am folosit una de 24/37 cm). Albusul de ou il bateti spuma, iar cu un penson ungeti doar aluatul.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35 de minute, pana crusta devine aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O decorati cu menta, o portionati si serviti! 

Este mult prea delicioasa ca sa va opriti la o bucatica! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita