Desert tiramisu cu capsuni

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Feb 2017 | 17636 vizualizari

 

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu capsuni:

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

  • Separa galbenusurile de albusuri.

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.

  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.

  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.

  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.

  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.

  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.

  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.

  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.

  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.

  • Lasa la rece o ora inainte de servire.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.

2

Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale