Desert Tiramisu cu zmeura

de Panacris in Dulciuri, 9 Aug 2019 | 2258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piscoturi 300 g,
  • mascarpone Meggle 500 g,
  • smantana pentru friscă Meggle 200 g,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • zmeura proaspata cca. 300 g,
  • zahar brun 4 linguri,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esenta migdale marocane Dr. Oetker ½ fiola,
  • cacao pudră ptr decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu zmeura:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute.

Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles, mai putin zaharul :D

Intre timp se prepara un esspreso dublu, sau o cafea la ibric concentrate ce se aromatizeaza cu esenta de migdale marocane si se lasa la racit.

Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua aromatizata, rece,  apoi un strat consistent de crema, boabe de zmeura, 1 lingura de zahar brun presarat pe toata suprafata, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.

Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Atentie, se ornează cu zmeura și se presară cu cacao, doar înainte de servire.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Danutz