Desert tiramisu reteta fara oua

de Criss in Prajituri, 1 Sep 2015 | 38558 vizualizari

 

Va propun un desert rapid si gustos, foarte aproape de Tiramisu reţetă originală, insa fara oua, deoarece e mult prea cald pentru a folosi oua crude in crema si mult prea cald pentru a sta langa aragaz si a fierbe crema de galbenusuri pe baie de aburi. Asa ca am renuntat pur si simplu la oua si din comoditate, pentru ca desertul astfel preparat nu mi-a luat mai mult de 20 minute.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 g piscoturi
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 ml cafea espresso
  • esenta de rom
  • cacao pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta fara oua:

Tiramisu reţetă originală

Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta. 

Cafeaua se amesteca cu esenta de rom si daca vreti puteti adauga si zahar. Eu n-am pus pentru ca oricum si crema si piscoturile sunt suficient de dulci. Piscoturile se trec prin cafea apoi se asaza intr-o tava. Peste stratul de piscoturi insiropate se pune jumatate din crema cu mascarpone, apoi un al doilea strat de piscoturi insiropate si din nou crema cu mascarpone. Se pudreaza cu cacao si se pune in frigider minim 2 ore. Cam asta e tot. Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta fara oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere