Desert tort Capricioasa Clementina - reteta cu nr. 1600

de Constelatialeu in Torturi, 25 Dec 2021 | 2921 vizualizari

 

Cand am implinit 15 ani ( intre timp am bifat si aia 25 de ani, suntem pe plus)de cand am zis Da, am primit o sticla de vin rose ''Le caprice de Clementine '' imbuteliat de Valentin, zici ca a fost facuta special pentru noi doi, Clemetina si Valentin, asa ca mi-a picat sa fac un tort, in care sa pun ''capriciile'' mele....dex-ul zice cam asa :CAPRÍCIU, capricii, s. n. 1. Dorință trecătoare, adesea extravagantă, manifestată cu încăpățânare; gust schimbător, neașteptat; toană1, farafastâcuri (2), bâzdâc. 2. Compoziție muzicală instrumentală de formă liberă, cu caracter de improvizație, cu treceri neașteptate de la o stare emoțională la alta. [Var.: (înv.) capriț s. n.] – Din fr. caprice, capriccio, it. capriccio.
Cam asa este si tortul meu . Si uite asa am bifat si reteta cu nr. 1600

 

INGREDIENTE

  • Pr. Mouse de clementine in forma silikomart
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca hulala
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 300 g clementine date la blender
  • 3 foi gelatina- 5 g
  • 10 gogosele de ecler cu crema de vanilie si glazura de fondat
  • Blat cu diametrul de 28 cm
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • Mouse de banane
  • 2 galbenusuri
  • 2 banane foarte coapte cca 200 g
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml smantana Dorna 32% grasime
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 3 foi gelatina- 5 g
  • zmeura congelata
  • Frisca pt. decor
  • 300 ml smantana Dorna 32% grasime
  • 50 g zahar farin
  • clementine si bomboana trufa razuita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Capricioasa Clementina - reteta cu nr. 1600:

Mouse de clementine : Am bagat clementine le blender, apoi am adaugat zaharul si am pus la fiert, sa dea in cateva clocote. Am tras de pe foc, am pus ciocolata si am amestecat pana ce ciocolata a devenit lichida, am turnat amestecul peste galbenusuri si am amestecat bine, apoi am adaugat frisca si gelatina hidratata in apa rece. Am omogenizat bine si am turnat amestecul in forma silikomart, am pus in forma si 10 gogosele de ecler, exact cate alveole are forma. Am bagat forma in lada frigorifica pana a doua zi sau min 12 ore, trebuie sa inghete bine sa poate fi scos tortul din forma.

Blat de albusuri : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat faina cernuta si uleiul, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus.  Am copt un blat cu diametru de 28 cm, nu este un blat inalt.

Mouse de banane:Intr-un castron de inox am pasat bananele, le-am amestecat cu zaharul galbenusurile, am adaugat smantana si ciocolata, am pus vasul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit lichida. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata in apa rece.

Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, 28 cm. Am pus pe marginea formei folie acetata, amasezat blatul racit, am turnat mouse-ul de banane si am presarat zmeura congelata. Am dat forma la frigider pana a doua zi.

Frisca: Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul farin , le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

A doua zi am asamblat tortul : Am scos ambele forme de la frigider. Am scos inelul de la tortul de mouse de banane,apoi am scos tortul de mouse de clementine din forma. Am asezat tortul de mouse de clementine peste tortul de mouse de banane, am ornat cu frisca , bucatele de clementine, am ras o trufa peste tort si cam gata cu capriciile.....pana data viitoare. iubesc clementinele, zmeura si bananele si m-a lovit un ''caprice'''de le-am combinat....A fost, nu mai este.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Capricioasa Clementina - reteta cu nr. 1600" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.12.2021, 20:05

Felicitari Cleme pentru tot ceea ce faci! La cat mai multe retete inedite, asa cum faci tu!

mirela0911 1

01.01.2022, 12:10

Ce te-ai mai rasfatat cu tortul asta! Felicitari pentru numarul de retete si la mai mare!

Gherca Daniela 1

02.01.2022, 17:21

Delicios! Felicitari pentru nr. de retete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu banane si biscuiti, in doua culori