Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

de Lau in Torturi, 12 Apr 2020 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de portocale
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 120 ml frisca
  • Mousse de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana de tara
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata
  • bomboane de ciocolata
  • felii de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata:

Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de portocale

Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, oul batut cu amidonul, zaharul, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)

Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.

Mousse de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza (amestecand continuu). Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte sau de cu seara)

Mixam smantana cu zaharul, adaugam crema de ciocolata, esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.

Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.

Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.

Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata