Desert tort musuroi de cartita

de Criss in Torturi, 19 Sep 2015 | 42096 vizualizari

 

"Musuroi de cartita" e una din celebrele prajituri/torturi de la Dr.Oetker, insa cea de fata nu e o prajitura "din cutie" ci o prajitura facuta cu ingrediente naturale si cat de cat sanatoase. Eu prefer sa-i spun prajitura si nu tort pentru ca aspectul nu e unul festiv, ci cat se poate de simplu si banal, semanand cu o movila de pamant/musuroi de unde si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura lapte
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar (sau dupa gust daca va place mai dulce)
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 banane
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • putina apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort musuroi de cartita:

Blat: Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se spumeaza impreuna cu zaharul, apoi se adauga uleiul si laptele pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si se omogenizeaza. Se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura sau cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) si se coace blatul 35 minute.

Se lasa sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui cutit se scobeste blatul si miezul scos se va faramita cu mana si se pastreaza intr-un bol.

Bananele se curata de coaja, se taie in doua pe latime si pe lungime si fiecare bucata se trece prin zeama de lamaie amestecata cu apa. Astfel, bananele vor ramane albe si frumoase, nu se vor oxida. Se asaza bucatile de banane in interiorul blatului scobit. 

Crema: Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut, amestecand pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se ia crema de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine sa se dizolve gelatina si se lasa crema sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se pune crema peste blatul cu banane si peste crema se presara firimiturile din blat, dand astfel aspectul unui pamant afanat. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steluta pentru Mos Nicolae