Desert tort Primavara -Minodora

de Constelatialeu in Torturi, 29 Feb 2020 | 5511 vizualizari

 

Pe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica si e cam greu de impresionat.... La multi ani, Dora !

 

INGREDIENTE

  • Blat 24 cm
  • 3 oua medii
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 70 g fistic prajit si sarat taiat grosier
  • 30 g nuci pecan taiate grosier
  • Sirop de la compotul de mango
  • Frisca
  • 600 ml smantana pentru frisca cu peste 30 % grasime
  • 6 pliculete zahar vanilat
  • Forma silikomart ( gogosar sau dovleac, fiecare cu ce asociaza forma )
  • Mouse de mango
  • 140 g mango din compot
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 1 galbenus
  • 125 g frisca batuta
  • 2,5 foi gelatina
  • Mouse de zmeura
  • 140 g zmeura congelata
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 1 galbenus
  • 1,5 foi de gelatina
  • 100 g frisca batuta
  • Mouse de piersici
  • 140 g piersici din compot
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 1 galbenus
  • 95 g frisca batuta
  • 2 foi gelatina
  • Mouse banane
  • 200 g banane coape
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 galbenusuri
  • 3 foi gelatina
  • 180 g frisca batuta
  • Decor
  • frisca
  • pepite ciocolata
  • creioane decor Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Primavara -Minodora:

Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam faina, nuca si fisticul si omogenizam. Am folosit un inel d etort cu diametru de 24 cm. Am pus in tava de la aragaz hartie de copt, am asezat inelul de tort si am turnat compozitia, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 20 min. Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Il taiem a doua zi cand asamblam tortul.

 Frisca: Bolul de la robot il tinem cca 10 min la congelator, apoi il scoatem si punem in el smantana pentru frisca scoasa d ela frigider, adaugam si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o frisca ferma. Tinem frisca la frigider pana avem nevoie de ea.

Acum sa trecem la cele 3 mouse pe care le-am folosit pentru forma silikomart.

Mouse de mango. Bucatile de mango le blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de mango, amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 125 g frisca batuta. Acest mouse il punem in forma silikomart si dam forma la congelator pentru cca 1 ora si 1/2 .

Mouse de zmeura.  Zmeura congelata o blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de zmeura, amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 100 g frisca batuta.  Scoatem forma de la congelator dupa ce mouse-ul de mango e inchegat  si turnam mouse-ul de zmeura  peste mouse-ul de mango forma si dam forma  din nou la congelator pentru cca 1 ora si 1/2.

Mouse de piersici. Piersicile din compot le   blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba, galbenusul si piureul de piersici , amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 100 g frisca batuta.  Scoatem forma de la congelator dupa ce mouse-ul de zmeura este inchegat  si turnam mouse-ul de piersici peste mouse-ul de zmeura forma si dam forma  din nou la congelator pana a doua zi.

A doua zi ne apucam sa sectionam blatul, il insiropam cu sirop de la compotul de mango. Scoatem forma silikomart din congelator, scoatem cu grija tortul din forma si-l asezam pe o folie de acetat pusa pe o farfurie, apoi ne apucam sa facem mouse-ul de banane.

Mouse de banane.Bananele coapte le  blendam pana obtinem un piure. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata neagra, galbenusul si piureul de banane , amestecam si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana ce ciocolata se topeste. Tragem castronul de pe baie de abur, stoarcem foile de gelatina si apoi le incorporam in crema, la final incorporam 180 g frisca batuta.O parte din mouse il punem in centrul tortului de mouse-uri si ornam cu pepite de ciocolata alba, dam forma din nou la congelator.

 Pe o farfurie din sticla cu pereti mai inalti asezam prima parte de blat insiropat, asezam si inelul cu ajutorul caruia am copt blatul, marginile inelului le-am tapetat cu folie acetat, sa putem sa scotem cu usurinta tortul din inel) peste blat punem restul de mouse de bananne si asezam cu grija a doua parte de blat insiropat. Bagam la congelator pentru cca 1 ora.

Dupa o ora scoatem de la congelator blatul cu mouse de banane. Il scoatem fin forma, il asezam pe un platou, apoi scoatem si tortul din cele 3 mouse-uri si-l asezam peste blat, cat mai la centru, apoi ne apucam sa decoram tortul in functie de inspiratie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Primavara -Minodora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200