Desert tort simplu

de dantes in Torturi, 14 Mar 2019 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacaua
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort simplu:

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri, se bate albusul spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga treptat apa, uleiul, galbenusurile de ou si treptat faina amestecata cu praful de corp amestecandu-se usor. Compozitia se toarna intr-o forma tapetata si se da la cuptor circa 40 minute la 180 grade. Cand este gata se lasa la racit si se taie in doua.

Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb pe bain marin pana se ingroasa, apoi se adauga cacaua si se amesteca bine si se lasa la racit.

Faina se amesteca cu putina apa si se fierbe pana devine de consistenta smantanei si se lasa la racit.

Untul se freaca pana devine spumos, apoi se amesteca treptat faina fiarta, se adauga ouale si se mixeaza bine.

Se insiropeaza putin blatul cu apa cu zahar si se pune crema, se decoreaza dupa preferinte, eu am ornat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"